Van egy nagyon jó receptem, most is elkészítettem.
Hozzá valók:
5 kg zöld bab
1 kg zöld paprika
fél kg hagyma
1 nagy köteg petrezselyem levél
1 nagy köteg zeller levél
2 kg hámozott paradicsom
1 liter olaj
só ízlés szerint, ha kész befőző por
A 10 literes fazék aljára 1 deci vizet öntünk.A megtisztított , megmosott anyagokat apróra vágva a felsorolt sorrendben a fazékba tesszük.
Csendes tűzön főzzük az edényt néha megmozgatjuk ,jobbra balra rázogatjuk.Amikor megfőtt akkor adjuk hozzá a tartósító szert.Előre elkészített üvegekbe rakjuk lezárjuk és száraz dunsztba helyezzük.
Jó munkát!
Tenyleg nagyon jo,en is szoktam berakni, a legjobb igy elraknia zoldbabot.
VálaszTörlésErzsike, te nagyon ugyes vagy, mindennel elkeszulsz idoben!
Szep napot!
Icukám, örülök, hogy olvasol.Tudod, szeretném, ha más is ismerné ezeket a dolgokat, ezért szakítok rá időt, hogy lejegyezzem.
VálaszTörlésNeked is szép napot!