Oldalak

2011. augusztus 6., szombat

Lecsó télire

Most itt a mi piacainkon olcsón lehet hozzá jutni az alap anyagokhoz. Ezért készítettem 1 és fél adag lecsót télire.
Hozzávalók:
4 kg paprika
2 kg paradicsom
1 evő kanál só
befőző por
Elkészítés:
A paradicsomot forrásban levő vízbe dobjuk egy pillanatra, így könnyen lehámozható lesz, a paprikát megmossuk és megtisztítjuk az erektől és a magvaktól majd vékony karikákra vágjuk.
Egy nagy fazékba bele vagdaljuk a paradicsomot és oda tesszük a tűzhelyre főni , amikor elkezd főni hozzá adjuk az elkészített paprikát megsózzuk és meg-meg kavarjuk ameddig látszik a paradicsom és újra elkezd főni. Most hozzá adjuk a befőző port  csavaros üvegekbe rakjuk és aztán száraz dunsztba.Télen a megsült hagymához adjuk és ízlés szerint elkészítjük

1 megjegyzés: