Oldalak

2011. október 30., vasárnap

Vándorok vagyunk

A vasárnapi üzenet e körül a téma körül szólt.
Megemlékeztünk hit elődeinkről is és hálát adtunk értük.Családomban is vannak akik , mint példás elődök már haza érkeztek a pusztai vándorlásból. Itt megemlékszem Kovács András nagytatámról , ő egy áldott emlékű hívő ember volt . Most is előttem van az a kép amikor kalapját a hóna alá tette , hogy hálát adjon , ha bármivel megkínálta édesanyám ,, aztán ott van Kiss mama akit Isten megáldott egy különös tehetséggel : helyre tudta tenni a kificamodott csontokat és soha sem kért érte semmit sem , mert úgy mondta ő ezzel szolgálhat , hiszen Istentől kapta az ajándékot. Nem beszélve édesapámról akiről már sok mindent feljegyeztem Szeptember 19.
 Most az igei üzenetre térek. Dél előtt a pusztai vándorlásunkról hallhattunk.A bibliai hősök is megjárták a pusztát nem csak Dávid király , hanem József , Jób , Dániel , Pál apostol és mások is . Amikor lelkileg a pusztába kerülünk jó , ha jön a magunkra ismerés és az összetöretés . Mi szülők emlékezzünk vissza mennyi időt töltöttünk gyermekeink helyes nevelésével ? Aztán szükségünk van a csendre , hogy Isten megmondjon nekünk dolgokat . Kell , hogy beteljünk szeretettel és megtanuljunk örülni .Legfőbb képen annak örüljünk , hogy nevünk fel van írva az Élet Könyvébe .
Délután a vigyázásra taníttatunk .Nagyon kell vigyázni , hogy mit olvasunk , nézünk , mert minden magán visel egy szellemiséget .Vigyázni kell a családi értékekre , a biblia tanítása szerint és legyünk készek oda adni istennek nem csak a bűneinket , hanem a szolgálatunkat is.Mindenki azt amire Ő megbízta. Adja meg az Úr , hogy így érkezzünk haza az Örök otthonba !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése