Oldalak

2012. január 23., hétfő

Gyönyörű hóhulás

Január 22.-én hajnalban elkezdett hullani a hó, délelőtt 11 óráig meg sem állt.
Az időjárás ellenére nagyon sokan érkeztünk a felújított  imaház hivatalos megnyitására. Városunk polgármestere Ilyés Gyula úr és Csehi Árpád úr, a Megyei Tanács Elnöke is eljöttek és köszöntöttek bennünket. A román baptisták két gyülekezetéből is eljöttek a lelkipásztorok és egy vezető testvér a pünkösdi gyülekezetből. Ők is megszólaltak, igével köszöntöttek. Engem nagyon megörvendeztetett az egyik üzenet: ,,Legyen az az imaház az imádság háza ahol mindig jelen van Isten. Az Ő szeme nyitva lesz és fülei meghallják a mi imáinkat és áldást add áldás után. Meghívott lelkipásztor Simon József testvér Nagyváradról igét hirdetett a 84. Zsoltár: 1-5. Elmondta, hogy ez a hely Isten háza és az több mint egy épület Szellemi valóság élő kövekből áll. Az Isten háza az a hely ahol Isten jelen van, ahol az Úr nevében összegyűlnek Istent kereső és Őt már megtaláló emberek.Ha egy szívvel-lélekkel imádkoznak, Isten az eget földet megmozgatja és meghallgatja és megadja kéréseiket. Itt Isten igéjét hirdetik, az evangéliumot aminek hatalmas alkotó ereje van. Ez az a hely ahol a bűnösök megtérnek, megszabadulnak, feloldozást nyernek.
Adja az Úr, hogy a mi szépen felújított imaházunk szolgálja ezt a célt.

Délután a bizonyságtevések is a felújított imaházzal voltak. A Vékás testvérnő által mondottakat idézem: ,,Az Úr házát szentség ékesíti."
Igehirdető Gál Lajos testvér volt Szeghalomról. Ő az Úrtól kapott üzenettel a 4 Mózes 11: 31-34-ből szolgált. Elmondta, hogy már nagyon gyorsan változnak a dolgok, ma már legtöbben nem énekelnek nem sportolnak csak passzív nézői mindennek pedig olyan jó egy jót focizni a gyermekeimmel egy-egy munkanap után, amit a számítógép előtt töltöttem.
Az igéből idézte: ,,S történt, hogy panaszkodik a nép, hogy rosszul van  dolga." Isten már elkészítette a fürjeket és a szelet ami a panaszkodó néphez került akik ehettek húst a pusztában, még meg is betegedtek. Mindez azért történt, mert a köztük levő gyülevésznép felnövekedett és ők kezdték el a panaszkodást. Soha ne engedjük, hogy a gyülevésznép felnövekedjen. Istentől elkészített időben jöttek volna a fürjek, csak ki kellett volna várni a megfelelő időt. Az is meg van írva, hogy Jézus Krisztus mikor visszajön minden szem meglátja Őt. Akik semmibe vették Őt, semmi jóban nem lesz részük.Ha nem látunk tisztán, emeljük fel tekintetünket a mennybe. Mindenek felett: ,,Nagy nyereség az Istenfélelem megelégedéssel."

1 megjegyzés: