Oldalak

2012. november 26., hétfő

Családi vasárnap

Kedves alkalom volt tegnap a gyülekezetünkben , amikor együtt lehetett aki csak tehette meghallgatni Isten drága igéjét . Vendég testvéreink is voltak , egy házas pár Balatonszemesről Iványi Imre testvér és felesége. Testvérünk tartott előadást dél előtt az 1 Mózes 12: 10-17 alapján. Akkor is volt vándorlás élelem miatt akár csak napjainkban..Amikor még vándorolt Ábrahám , ahol megállt ott megépítette Isten oltárát. Majd mikor Egyiptomba érkezik és feleségét megkéri , hogy mondja hogy ő csak a húga, a szépségéért a Faraóhoz kerül és Ábrahámot meg ajándékozzák sok mindennel . De a Faraót sok csapás éri .Ő ráeszmél, hogy be lett csapva és vissza küldi Sárát a férjéhez és elküldik őket az országból , ahol már nem építette az Úr oltárát. Jól esik a feleségnek ha megdicsérik : a szépségét, a főztjét...
Dél után az 1 Sámuel 1 : 1-8 igéből szólt Iványi testvér. De előtte voltak bizonyságtevések és énekkari + zenekari számok. Az Úr azért gondolta ki a családi fészket , mert ott alakulhat ki egy szellemi antibiótikum. Mi van a házamban? Minimum ketten ott vagyunk. Azt mondta Isten : szerzek néki segítőtársat ,, hozzá illőt". Akkor mi a gond? Nem Egymáshoz kell hasonulni hanem Krisztushoz .Elkána neveazt jelenti tőle született. Anna volt az első felesége. Mivel meddő volt, a kor szelleme szerint vehetett magának még egy feleséget, hogy ne maradjon utódok nélkül. Ekkor lett felborulva a családi béke. Volt sírás, panaszkodás amit nem  vett észre a férj. Épp ezért  Anna egyedül imádkozik a templomban. Mi nők is vihetünk a lakásunkba : zúgolódást az anyagiakért , panaszkodást például az adók miatt,mondta a Iványi testvérnő olvasva a Nehémiás könyve 5.: 1-2. Bátorított a Filippi 2: 14-16 és a Példabeszédek könyvéből a derék asszony nevetve néz a holnapra !
Mi lesz velünk ezután?-kérdezte testvérünk.Vigyünk be a házba egy bárányt A Bárányt aki meghalt a mi bűneinkért.Segítsen az Úr Szent Lelke még többet érteni és gyakorolni a hallottakat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése