Oldalak

2011. július 10., vasárnap

Kánikula

Mindennek rendelt ideje van. A nagy melegnek is.
Egy régen hallott vers töredékét idézem: ,,Mikor melegünk van, hideget kívánunk, És, hogyha fázunk egy kis meleget, Apó szeretne fiatalabb lenni, Unokája balgán öregebb. S mire megnyerik amit kérnek nem egy beválik büntetésnek...."
De jó lenne elfogadni mindent úgy ahogy van, nem kívánni mindig mást, sokkal könnyebb és elviselhetőbb lenne az életünk.A kánikulának most van az ideje.De jó, hogy megérett a búza és lehet aratni, mert ennek van az ideje!Áldja meg az Úr az arató munkásokat! Ők élik át legjobban a hőséget.Mi a legtöbben akkor megyünk megvásárolni a mindennapi kenyerünket amikor még hűvös van, reggel és lehet, hogy rá sem gondolunk arra , hogy mennyi munka és áldozattal kerül az asztalunkra. Becsüljük meg és mondjuk el a következő nemzedéknek is, hogy ne pazarolják el. Hallgattam és olvastam a médiákból a hőség riadóról.Figyelmeztettek bennünket és jól tették. De mi nem csak testek vagyunk , hanem lelkünk is van.A mi lelkünk ellensége széjjel jár keresve, hogy kit nyeljen el, ezért vigyázzunk és álljunk ellene akkor elfut tőlünk!
Éljük meg méltóságteljesen az életünket, amint hallottuk vasárnap délután a gyülekezetben.Ha megtapasztaltuk
azt, hogy Isten választottai vagyunk akkor viselkedjünk is úgy,hirdetve az Úr Jézus Krisztust! Ámen.

4 megjegyzés:

  1. Buza fontos dolog. Mindennapi kenyeret én sütőm tudom mivel jár de régen ez nehezebb volt, mert többet sütöttek. :)

    VálaszTörlés
  2. Valóban nagy áldás a búza és mennyi minden történik vele, amire kenyérré lesz:)

    VálaszTörlés
  3. Sok szeretettel üdvözlöm a 2400. olvasómat!

    VálaszTörlés
  4. Az idézett verset még sohasem hallottam,csak az ilyen jellegü kifejezéseket.Milyen jó,hogy versbe öntötték,s tanuságként szolgálhat.Megvan neked a vers?Elküldenéd ?

    VálaszTörlés