Oldalak

2013. január 22., kedd

Áldott Vasárnap volt

Bár esős volt a Január 20. mégis eljutottunk az imaházba édesanyámmal. Nagyon megérte !
Az elmúlt hétvégén Oláh Gábor testvér Budapestről eljött , és karmester képzésben részesített minden jelentkezőt . Sok fiatal vállalkozott erre .Vasárnap délután bemutatkoztak . Mennyi tehetség !!! Az énekkar is sokat tanult és a meglevő karmesterek .
 Nekem nagyon drága volt az igei üzenet . Ivánitcki István testvér fejtegette az igét ami a Máté ev. 13 : 47-52 volt. ,, Hasonlatos az Isten országa a tengerbe vetett hálóhoz ." Mikor megtelt a háló , a tanítványok partra vonták és kiválasztották ,,a jó" halakat. Itt nem az ítéletről van szó . Azt majd az angyalok végzik. Ők kiválasztják a ,, rosszakat" a jók közül . Ezt eddig meg se figyeltem , de most eszembe jutott amit az Úr Jézus mondott a konkollyal kapcsolatban :,, ..Hagyjátok az aratásig és akkor majd össze gyűjtetik és tűzre vettetik a búza pedig be kerül a csűrbe..." Nem könnyű feladat a kiválasztás amit az előljáró testvérekkel végez a gyülekezet pásztora . Adjon nekik a jó Isten bölcsességet .Imádkozzunk értük !

2013. január 14., hétfő

Én is meghűltem

Amióta tudom, hogy nagyon kell óvakodjak a megfázástól , mindent megtettem ami csak rajtam állt , mégis megbetegedtem . Nem nagyon merek erre gyógyszert szedni , nem is tudom mit szabad . Ezért inkább gyógyteákkal kezelem magamat . E miatt nem voltam együtt az imahéten a testvérekkel és vasárnap a Zilahi élő közvetítést néztük anyukámmal . Ezek közül szeretnék néhány gondolatot megosztani.
Az elrejtett kincsről szólt az üzenet . Egy kedves hívő cigány testvér szolgált (vendég) . Nagyon értelmesen megmagyarázta az említett példázatot . Elmondta , hogy az első kincskereső az Úr Jézus volt . Mindent ott hagyva lejött erre a földre , mert értéket látott bennünk. Aztán mi emberek is kell keressük az Urat  amíg megtalálható . Aki megtalálja ezt a kincset a legszerencsésebb ember . Hogyan keressük az Urat ? :- ige olvasással , imádkozással . Mi testvérek el vagyunk egymástól távolodva . Sokszor csak a gyülekezetbe találkozunk .És néha meg se kérdezzük egymást : hogy vagy testvérem ? Annyira el vagyunk telve magunkkal. Jézus az igaz gyöngy , az igazi kincs ! Megtaláltad már ezt a kincset?
  El csodálkozom azon , hogy milyen átéléssel beszélt ez a testvér . Isten már a sövények mellet munkálkodik. Érdemes ezt észre venni , mert közel van az Ő eljövetele!!!

2013. január 9., szerda

Ismét itt van Édesanyám

Hála a jó Istennek és mindenkinek aki hozzá járult ahoz, hogy jobban legyek egészségileg , ezért kértem meg a testvéremet Lajost , hogy hozza vissza mamikánkat . Ez meg is történt 2013 Január hetedikén . Mikor megérkezett azt mondta : haza jöttem .Úgy örvendek , hogy így gondolja . Bízom az Úrban , hogy megerősít a további gondviselésben . Ezen felől van egy hűséges férjem aki segít amiben kell . Bízom Isten gondviselésében és tovább diétázom és szedem a gyógyszereket .

2013. január 5., szombat

A 2013-mas év MOTTÓ-ja

Gyülekezetünk minden év elején választ egy Mottót , ez általában előre vetít egy fontos üzenetet .
Az ez évit a János evangélioma 14 : 1-ben találjuk. ..,,Ne nyugtalankodjék a ti szívetek : higyjetek Istenben és higyjetek én bennem."- ezek az Úr Jézus szavai az övei felé.
Üzenet volt számomra a Józsué 3: 1-8. El kell indulni a hívő életben Ő rá figyelve. El kell válni mindentől ami világi . Ahoz ,hogy csodát lássunk a családban meg kell tisztulni . Meg kell mozdulni , ha küld az Úr .Szeretném mindig hallani az Ő hangját és akarok Néki engedelmeskedni !