Oldalak

2012. június 26., kedd

108. zsoltár

Értékeljük a reggeli  órákat a napi életünkben.
  Azt az időt amit korán reggel Istennel tölthetünk semmi nem pótolja. Saját tapasztalatból is tudom, de a vasárnap délelőtti igehirdetésben is erről volt szó. Ha időt töltünk csendben a jó Isten előtt: Ő ad készséget, örömet szolgálni Istenünket. És nem csak, hanem győzelemre vezet, bűnbánatra késztet amikor megalázkodik az ember és kész imádni Istent és imádkozni nem csak saját magáért és szeretteiért hanem másokért is. Van ennek a csendességnek három nagy ellensége: a zaj, a rohanás és a tömeg. Megéri mégis a korán kelés, nagy áldás származik belőle. Érdemes kipróbálni aki még nem tette.

2012. június 22., péntek

Gondolkodó

A Romániai Magyar Baptisták Júniusi ,, Szeretet" lapjában találtam egy számomra nagyon kedves írást dr. Szebeni Olivér tollából. Néhány sort idézek belőle. ,, Amikor az ember számolni kezd Istennel, törődik az Ő véleményével. Feleszmél amikor Isten megállítja valamilyen módon. Hatni kezd a mennyei szorzótényező. Elég lesz a kevés. Mindent hálásan fogad Istentől. A haszontalan dolgok vásárlására többé nem érez kényszert. Vasárnapjait nem kutyasétáltatással, gépkocsija javításával, vagy szupermarketben bámészkodással tölti, hanem alig várja az alkalmat, amikor Isten házába mehet és hasonló gondolkodású társaival áldott közösségben dicsőítheti Istent. Olyan személyesen szól hozzá Isten igéje, mintha egy mennyben megírt levél borítékját bontaná fel. Minden probléma megoldása egyszerűen kibontakozik előtte. E sorok írója koros ember. Egész életét az élő hit és a bibliai tudományok ismeretének szentelte. Kisgyermek korában lépte át Isten házának küszöbét először az édesanyjával. Az édesanyja haláláig. a fia a mai napig sem maradt el Isten házától és népétől. Most boldog Istenben. Emlékeiben felcsendül az egyik gyermekkori ének részlete:
         ,,Jézus szeret engemet,
          A Biblia mondja ezt..."

2012. június 18., hétfő

Kánikula

A sok esős-napos idő után megérkezett a nagy meleg. Még az egészséges embert is megviseli, hát még azt aki beteg. Nagy volt a szívünkben a vágy mamikámmal együtt és ha taxival is de eljutottunk az imaházba délelőtt. Sok áldásban volt részünk. Gyermek bemutatás is volt és egy Kárpátaljai lelkipásztor testvér bemutatta az ottani missziót és szólt hozzánk általa az Úr. Imádkozzunk a Kárpátaljai emberekért és, hogy küldjön Isten több lelki munkást oda is, mert az aratni való sok és a munkás kevés. Áldja meg az Úr, mindazt aki ráhangolódik erre a felhívásra!

2012. június 11., hétfő

Hála az Úrnak!

Köszönöm szépen mindenkinek, aki értem imádkozott. Az Úr átsegített a nehezén a szervezetem kezdi megszokni a gyógyszert és jobban vagyok. Édesanyám is vissza érkezett. Nem bízom el magamat, próbálok többet pihenni és vigyázni amire kell és ha rám gondoltok továbbra is kérem, hogy imádkozzunk egymásért, mert igen hasznos ez. Áldott hetet mindenkinek! Sok sikert az éretségízőknek a vizsgákhoz!!!

2012. június 9., szombat

2012-es Női konferencia

Nagyon vágytam és be is jelentkeztem a Hargitai Táborban megtartandó Női Konferenciára. Már a helyem is le volt foglalva, de ahogy az Ige mondja: ,,ha az Úr is úgy akarja...." Isten döntése most az volt, hogy itthon kell maradni. Örvendek, hogy valaki akinek már nem lett volna helye elfoglalhatta az enyémet. Imádkozom hogy az Úr jelenlétét tapasztalják meg a résztvevők és lelkiekben meggazdagodva térjenek haza.

2012. június 1., péntek

Reménység Fesztivál

Egy óra múlva megkezdődik Budapesten a ,,Reménység Fesztivál". Nagyon szívesen én is oda utaztam volna, de sajnos az egészségi állapotom megakadályozott ebben. De imában támogatom, ha te is teheted kérlek társulj hozzám. Megtekinthető az oldal a ,, www.remenysegfesztival.hu-" Itt többet meg tudsz róla.