Oldalak

2013. április 15., hétfő

A gyönge nő az Úr szolgálatában

Isten kegyelméből részt vehettem 2013 . 04. 13. a Lányok- Asszonyok Konferenciáján Szilágyballán ( Románia ) . ,,mert amikor erőtlen vagyok akkor vagyok erős ." 2 Kor. 12:10 volt az együttlét mottója .
Együtt voltunk több mint 167 nő a közeli és távolabbi helységekből . Már az imaórán tapasztaltam Isten jelenlétét . A közös ebéd előtt Bálint Ibolya testvérnő előadását hallgattuk meg . Nagyon tömény volt az üzenet . Mégis néhány dolgot megosztok az olvasókkal is . Mi nők úgy is vagyunk jelölve : a gyengébb nem .Van egy jó hírem : az Úr Jézus a gyengék mellé áll és a megvetettek , bűnösök és betegek mellé . Feltámadása után az Őt hűséges nő tanítványainak jelent meg először akikre bízta az örömhír tovább adását .Nem arra rendeltettünk , hogy mindig erősek legyünk . De arra igen , hogy felkaroljuk a gyengéket . Ami ki van jelölve a számunkra  az a : befogadás , a táplálás , a segítés  és kapcsolat tartás. Nem mindenkivel tudunk szoros kapcsolatban lenni . Azt mondja a Biblia , hogy akinek sok barátja van az szétszaggatik . Bölcs az az asszony aki engedi , hogy mások naggyá nőjenek mellette .Mindezt nem önzésből kell végezni , hanem Isten erejével . Övé legyen minden dicsőség és hála .

2013. április 7., vasárnap

Látjuk már a napot !

A sok eső után végre nagyon örvendek annak , hogy süt a nap !
Minden hideg és eső meg hó ellenére a Húsvét ünnepén sok lelki és testi jóban volt részem . Néha a gyengeség is erőt vett rajtam , de nem csodálom és nem is panaszkodom .
Isten mindig kegyelmes volt hozzám . Holnapután már 61 éves leszek , ha elérem . Vissza tekintve az eltelt időre , csak hálára van okom és továbbra is ,,Ő rá bízom magamat ..." Nem csak magamat hanem szeretteimet is és kérem Istentől , hogy hozza el számunkra a Tavaszt  az Ébredést !
Dicsérem az Urat mindennap ! Magasztaljátok az Urat , mert jó , mert örökkévaló az ő kegyelme ! 118 Zsoltár első verse.