Oldalak

2012. december 31., hétfő

Az év utólsó Vasárnapja

Minden alkalomért amit az Úr házában tölthettem az el múlt  évben , hála .
Sok olyan is volt amikor ezt mellőznöm kellett , de ez is a jó Isten tervében volt . Ezt is köszönöm !
Tegnap délután ismét nyertem üzenetet . Elgondolkoztathat az a dolog , hogyha körül nézünk a lakásunkban és keressük az örökkévaló dolgokat és a mulandókat , akkor az örökkévalók nagyon alul maradnának . Pedig minden ami mulandó itt marad , ha el kell mennünk e világból . Gyűjtsünk örökkévaló kincseket !
Jerémiás próféta által üzent az Úr Sedékiás királynak . Ő meghallgatta de nem azt tette amit Isten mondott , ezért meg is kapta a büntetést :elveszett . Ellenben Jerémiás aki hűséges volt megmenekült .
Mi is hallgassunk az Úrra és tegyük az Ő akaratát 2013- ban is ! Békés  Boldog Új Évet kívánok !!!

2012. december 29., szombat

Mond el !

Ezek a szavak jutottak az eszembe , amikor leültem , hogy tovább adjam a Karácsonyi üzenetet:
,,SZEGÉNNYÉ LETT ,HOGY MI MEGGAZDAGODJUNK "- szólt az ige első napja délelőttjén a 2 Kor: 9- ből.. Ha kivesszük a Karácsonyból a díszleteket és semmi sem marad , akkor vagy igazán szegény ! Éppen az ÚR JÉZUS akar meggazdagítani . Mi a szegénység ? Valljuk meg , hogy sokkal színvonalasabb életet élünk , mint 20-22  évvel ezelőtt: mégis többet panaszkodunk . Szegények vagyunk a szeretetben, a türelemben, a megbocsájtásban vagy a bocsánat kérésben . Szegények vagyunk az alázatban is és az idő beosztás területén sőt a békességben . Igazából szűkölködünk Isten dicsősége nélkül . A jó hír az, hogy Ő gazdag lévén szegénnyé lett értünk . Meg akar minket ajándékozni . Az ajándékkal két dolgot lehet tenni : elfogadni vagy elutasítani . Fogadd el és boldog leszel !

2012. december 24., hétfő

Karácsony 2012

,, Minden kedves olvasómnak kívánok Boldog Békés Karácsonyt ! "
Nem is reméltem,de hálás szívvel köszönöm Istennek, hogy én is részt vehetek az istentiszteleteken az imaházban. Reménységgel várom , hogy mit üzen majd nekem az Úr. Már ma este is nyertem üzenetet . Olyan jó világosságban élni !  300 éven keresztül Isten hallgatott, nem szólt az emberekhez . Nagy lett a lelki sötétség . És akkor az idők teljességében megjelent a Világosság : ,,Isten emberi testet öltött és megszületett , mint kis gyermek . El sem tudjuk képzelni mennyire megalázta magát egy istálóban  látta meg e földi világot. Ott ahol nem jó illat terjenget . Ő volt az első hajléktalan , mert : ...a rókáknak barlangjok van , az égi madaraknak fészkök ,de az ember fiának nem volt hová fejét lehajtani..."
Az volt a legnagyobb esemény ami az emberiséggel megtörtént , hogy lejött közénk az Isten az Úr Jézus Krisztusban . Ő tökéletes  ember lett , olyan mint mi de egészen  bűn nélküli . Ezért is lehetett Ő a Szabadító .Örömmel mondhatjuk Imánuel ami azt jelenti , hogy velünk az Isten. Megtapasztalhatjuk , hogy velünk van a betegségben , a gyászban ,minden gondunkban , mert Ő már nem egy kisgyermek , hanem hatalmas Úr !
Adjon az Úr sok-sok áldást mindenkinek továbbra is !

2012. december 21., péntek

Ha csendben lennél

Ha csendben lennél...lenne rá okod
Tán felfigyelnél, mint a pásztorok.
Ők hallottak és láttak , mert lehet
az éjszakában angyaléneket hallani
csak csendje kell hozzá,
mikor felülről jön az üzenet,
Mikor , Valaki nyitja füledet.
S az Ég , a Föld , a Lélek , az  anyag
beszélni kezd mind , vagy tiszta hangot ad.

Ha csendben lennél , szinte hallanád
a molekulák termikus zaját ,
Sőt hallanád - a földi zaj helyet
égi igét és angyaléneket ,
szívig érőt és csodálatosat
S véget nem érő ünnep jönne most !

           Füle Lajos verse

2012. december 3., hétfő

Advent 2012

Csodálatos hétvégénk volt. November 29-December 2.-ig evangélizáló alkalmaink voltak. Sok üdvös üzenetet hallhattunk.Mégis kiemelném a vasárnapot , amikor bemerítési ünnepélyünk volt délelőtt majd délután a városi Filharmónia termében zenés  igehirdetés. Szolgált a gyülekezetünk gyermek+ tini + ifjúsági csoportja és az énekkar . Igét hirdetett Révész Árpád magyarországi baptista regionális evangálista .
Köszönöm a jó Istennek, hogy én is részt vehettem ezeken az alkalmakon .Hálás vagyok különösen a négy drága fiatalért akik az Urat választották e világ helyet . És hála azokért a lelkekért akik döntöttek Krisztus Jézus mellett és elfogadták a megváltás  ajándékát. Megragadó volt számomra az az üzenet , hogy Jézus szeret téged úgy ahogy vagy , de jobban szeret téged , hogy úgy hagyjon ahogy vagy. Mi mind háttal születtünk Istennel . Meg kell forduljunk és a felkínált kimondhatatlan ajándékot fogadjuk el ! El is lehet utasítani , de azzal saját magunknak ártunk. Add át a szívedet Jézusnak és boldog leszel . Erről én is aki ezt  23 éves koromban megtettem ,bizonyságot tehetek. Nem vagyok tökéletes de a  Tökéletes Isten megváltott gyermeke . Ő hűséges , mert amit megígért azt beváltotta ,
.Szeretem Őt ! És te?