Oldalak

2012. október 29., hétfő

Hálaadó nap 2012

Október 28.-án hálaadó napot tartott gyülekezetünk.
Most az én drága testvérnőm , nagybátyám felesége gondolatait szeretném először leírni amit ő megosztott a Facebook-on. : ,, Hálás vagyok, hogy ad az Úr erőt ápolni férjemet , (már ötödik éve le van bénulva) hála, hogy el tudok jönni az imaházba ." Sokaknak ez olyan természetes , mintha ez nekünk járna! És mennyi minden van amit mi magától érthetően várunk . De amikor lever egy betegség és hónapokon át ,,csak" az Interneten keresztül hallasz vagy legjobb esetben látsz is Istentiszteletet , akkor nagyon hálás vagy amikor ott lehetsz, ha csak egy alkalommal is a gyülekezetbe . És már csak azon jár az eszed, hogy minél többet elsajátíts az üzenetből . Ezeket személyesen átélem . Nagyon sok mindenért hálás vagyok az Úrnak én is.Nehéz elhinni , de hálás vagyok a megpróbáltatásokért , a betegségemért és persze a kezelő orvosomért és a gyógyszerekért , az én hűséges férjemért családomért akik vigyáznak rám , Márta lányomért aki minden alkalommal elvisz a határon túlra a kórházba . Köszönöm az imádkozó sereget és az ima meghallgató drága Urat !!! Hála az örök életemért és a mindennapi gondviselésért ! És nem lehet mindent felsorolni...De hála , hála , hála. Ámen!

2012. október 23., kedd

Neve nincs kislány

Annyira megragadó volt számomra a fent említett kislány , akiről a Királyok második könyvében olvasunk , hogy itt motoszkált bennem érdemes róla írnom . Borzási Márta testvérnő beszélt róla a Női konferencián .Nem tudjuk hány éves volt amikor elrabolták az arámok , de ő nem volt bosszúálló mert szerette volna, ha meggyógyul Naamán akinek szolgált. Árasztotta a jó illatot a fogságban is . A szülők akik felnevelték olyan meggyőződéssel beszéltek Elizeus prófétáról , hogy a kislányuk hitte amit róla mondtak . Az illatozás a nehéz időben mutatkozik meg. A jó illat terjed úgy az ellenség felé ,mint a barát felé. Mi Krisztus jó illata vagyunk!

2012. október 15., hétfő

Jó illatként a világban

Lányok asszonyok konferenciát tartott 2012  Október 13.-án a Szatmárnémeti gyülekezet.
Mint a szomjas föld amely nem kapott esőt már közel négy hónapja, úgy vágytam , hogy én is ott lehessek a testvérnők között. Hajnalban keltem fel , hogy a reggeli vízhajtó elvégezze a hatását. Márta lányom értem jött autóval és 10  órától én is ott lehettem .  Nagyon sok áldásban volt részem . Kiss Juhász Vilmosné Annamária tartott előadást 3 téma körben :: 1.) Jó illat Isten előtt , 2.) Jó illat az Úr népe között , 3.) Legyünk jó illat a világban . Akkor leszünk jó illatot árasztók Isten előtt ha : kedves áldozattal áldozunk ,a
 töredelmes és bűnbánó szív , ha ruháink mindig fehérek megmosva a Bárány vérében . Legyünk jó példák az Úr népe között , lelkiismeretünk legyen tiszta . A szépségünk : ,, A szelíd és csendes lélek.." Teljünk be az Isten igéjével , akkor azt árasztjuk a környezetünkben is. Ne panaszkodjunk! Legyünk mindig megelégedettek ! A teremtett világ sóvárogva várja Isten fiainak a megjelenését. Ne szégyeljünk bizonyságot tenni a mi Urunkról . Árasszunk jó illatot az üdvözülők és az elkárhozók között !!!
Sok szép bizonyságot halottunk arról , hogy ki hogy élt meg egy-egy élet helyzetet : például nem ment férjhez , hamar özvegy maradt e kisgyerekkel, vagy nem született gyereke stb.
Délután is volt egy előadás Borzási Márta részéről . Fontos hogy milyen ,,illatot" adunk át a családban gyermekeinknek , mert azt fogják ők is tovább adni. Sok minden volt még , remélem a Szetlélek eszünkbe juttatja alkalmas időben és erőt ad megélni amit tanultunk !

2012. október 11., csütörtök

Mütét után

Hála az Úrnak, Tivadart  megműtötték és ma haza is hozták. Még nem láttam de beszéltem vele telefonon . Minden jól sikerült , egyenlőre nem járhat csak járókeret segítségével 4 hétig, aztán azt mondták az orvosok, hogy önállóan fog járni. Reméljük a legjobbakat. Köszönet minden imatámogatásért. Most is bebizonyosodott, hogy : ,,igen hasznos a szentek buzgóságos könyörgése ! " Áldott legyen az orvosok mellet az Orvosok Orvosa!!!

2012. október 2., kedd

Tedy

Nagyon kedves és érzékeny szívű a 9 éves drága unokám. Sajnos Október 9.-én mind két csípőjét meg kell műteni a Debreceni kórházban. Kedves olvasóm, ha teheted támogass imában bennünket. Az eddigi  imákat is nagyon szépen köszönöm.Megtapasztaltam, hogy igen hasznos az orvosok orvosát kérni, Ő a mi gyógyítónk! Isten áldását kérem olvasóimra. A teljes neve unokámnak : Seletye Tivadar.