Oldalak

2012. január 28., szombat

Márta

Második gyermekünk Január 31.-én született. Az ő születését megelőzte az én és a férjem újjá születése ami egy napon volt 11 nappal kislányunk születése előtt.
Nagyon vártam már a Márti világra jöttét és valóban túl hordtam a terhességet 2 héttel. El is gondolkodtam akkor, hogy mi lehet az ok? És a Bibliából ezt az igét olvastam:.,,Mindazáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben és a szent életben mértékletességgel. 1 Timótheus 2: 15."
Az Úr elé álltam imában és, mint egy film lejátszódott előttem az egész addigi életem. Isten kegyelmes volt hozzám és adott bűnbánatot és bűnbocsánatot. A férjem haza ért a munkából és ő tőle is bocsánatot kértem.Törölgette a könnyeimet és bezárkózott a kis szobába. Egy óra múlva új emberként jött ki. Most már békével vártuk, hogy megszülessen második gyermekünk.
Jött a hitünk próbája is, mert vízhiányban jött világra Márta, ez azzal járt, hogy naponta 1 liter teát kellett fogyasszon ezért inkább itta a teát mint szopott volna, pedig volt mit.Nem is fejlődött sokat a 3100 gramm.-ról 7 hónapos korára csak 5000 gramm.-ra nőtt. Ki is kellett maradjak a munkámból, majd falura utaztunk és ott kezdett el megerősödni.Ma már 3 tini édesanyja és semmi nem utal a szomorú  első évére. Nagyon hálásak vagyunk Istennek érte is.
Drága Márti sok boldog szülinapot!

2012. január 23., hétfő

Gyönyörű hóhulás

Január 22.-én hajnalban elkezdett hullani a hó, délelőtt 11 óráig meg sem állt.
Az időjárás ellenére nagyon sokan érkeztünk a felújított  imaház hivatalos megnyitására. Városunk polgármestere Ilyés Gyula úr és Csehi Árpád úr, a Megyei Tanács Elnöke is eljöttek és köszöntöttek bennünket. A román baptisták két gyülekezetéből is eljöttek a lelkipásztorok és egy vezető testvér a pünkösdi gyülekezetből. Ők is megszólaltak, igével köszöntöttek. Engem nagyon megörvendeztetett az egyik üzenet: ,,Legyen az az imaház az imádság háza ahol mindig jelen van Isten. Az Ő szeme nyitva lesz és fülei meghallják a mi imáinkat és áldást add áldás után. Meghívott lelkipásztor Simon József testvér Nagyváradról igét hirdetett a 84. Zsoltár: 1-5. Elmondta, hogy ez a hely Isten háza és az több mint egy épület Szellemi valóság élő kövekből áll. Az Isten háza az a hely ahol Isten jelen van, ahol az Úr nevében összegyűlnek Istent kereső és Őt már megtaláló emberek.Ha egy szívvel-lélekkel imádkoznak, Isten az eget földet megmozgatja és meghallgatja és megadja kéréseiket. Itt Isten igéjét hirdetik, az evangéliumot aminek hatalmas alkotó ereje van. Ez az a hely ahol a bűnösök megtérnek, megszabadulnak, feloldozást nyernek.
Adja az Úr, hogy a mi szépen felújított imaházunk szolgálja ezt a célt.

Délután a bizonyságtevések is a felújított imaházzal voltak. A Vékás testvérnő által mondottakat idézem: ,,Az Úr házát szentség ékesíti."
Igehirdető Gál Lajos testvér volt Szeghalomról. Ő az Úrtól kapott üzenettel a 4 Mózes 11: 31-34-ből szolgált. Elmondta, hogy már nagyon gyorsan változnak a dolgok, ma már legtöbben nem énekelnek nem sportolnak csak passzív nézői mindennek pedig olyan jó egy jót focizni a gyermekeimmel egy-egy munkanap után, amit a számítógép előtt töltöttem.
Az igéből idézte: ,,S történt, hogy panaszkodik a nép, hogy rosszul van  dolga." Isten már elkészítette a fürjeket és a szelet ami a panaszkodó néphez került akik ehettek húst a pusztában, még meg is betegedtek. Mindez azért történt, mert a köztük levő gyülevésznép felnövekedett és ők kezdték el a panaszkodást. Soha ne engedjük, hogy a gyülevésznép felnövekedjen. Istentől elkészített időben jöttek volna a fürjek, csak ki kellett volna várni a megfelelő időt. Az is meg van írva, hogy Jézus Krisztus mikor visszajön minden szem meglátja Őt. Akik semmibe vették Őt, semmi jóban nem lesz részük.Ha nem látunk tisztán, emeljük fel tekintetünket a mennybe. Mindenek felett: ,,Nagy nyereség az Istenfélelem megelégedéssel."

2012. január 18., szerda

Szilágypér

Kedves és áldott alkalom volt Január 17.-én amikor Ferenczi Béla testvér meghívásának tettünk eleget és az összegyűlt 60 nőtestvér örömére szolgált előadással özvegy Vékás Zoltánné Erzsike. Mi akik elkísértük egy-egy bizonyságtevéssel és énekléssel szolgáltunk. Imaáhítattal kezdtük az alkalmat, amikor Ivánitzki Irma testvérnő buzdított. Az összegyűltek 4 helyből voltunk: Szilágypér, Tasnád, Kéc és Szatmárnémeti. Egy kedves éneket is tanítottunk amit sokszor énekelünk a mi Női körünkön: ,,Hol ketten vagy hárman az Én nevemben találkoznak Velük vagyok  Én is."
Erzsike testvérnő elmondta, hogy néhány héttel férje elköltözése előtt komolyan beszéltek a halálról és hogy mi lesz azután?! Vékás testvér az Úr Jézus szavait idézte amit Péternek mondott egyszer:...Mi közöd hozzá , te kövess Engem! Én nem kell azzal törődjek, hogy mások 50-60 évet is élnek házasságban ugyan azzal a férfivel akit az Úr rendelt, vagy a szomszédom mekkora házat épített vagy ő miért egészséges és én meg beteg vagyok. Te kövess Engem!-mondja az Úr. A Biblia olyan egyenes, hogy egész a mennyországig lehet eljutni általa!
 Az előadásra igét olvastunk a Péter első levele 3: 1-6.
Az előző részhez tér Péter amikor azt mondja, hogy hasonló képen az asszonyok....mint az Úr Jézus. A hívő feleség élete legyen egy nyitott Biblia amit a férj olvashat naponta és végül ő is megtér, hogy mikor ez az Úr titka.Testvérnőnk elmondta, hogy mit mondott neki az ő apósa még házassága előtt: ,, A meleg fészekből a madár nem kívánkozik ki és a fészket az anyamadár teszi meleggé." A te szelíd szavaddal tudsz olyan hatással lenni a férjedre, hogy ő megváltozzon....mert ,,a szelíd beszéd megtöri a csontokat," és a ,,Helyén mondott szó olyan, mint arany alma ezüst tányéron." Ha igazán megtértem, Isten megsegít megélni az idézet igéket.
Röviden ennyit szerettem volna megosztani, nem felejtve el a helybeliek kedves vendégszeretetét.
Boldogan érkeztünk haza, nem volt fárasztó a délután.,,Mert aki mást felüdít maga is felüdül!"

2012. január 15., vasárnap

Áldásos vasárnapunk volt

Egyik legkedvesebb imatémám: imádkozni gyermekeinkért, ezzel kezdődött a reggeli áhítat. Persze, hogy nem csak ilyenkor szoktam szeretteimért imádkozni, de ez a gondolat vagyis ,,A biblikus imádságról" szólt az igehirdetés is. A Máté ev.7:7-10 lett felolvasva és Isten Szent Lelke betöltötte Sipos Dénes testvért aki át adta az üzenetet. Az Úr Jézus itt, a tanítványainak szól a hegyről:...kérjetek, keressetek és zörgessetek...és megadatik néktek. Van úgy, hogy a gazdagon megterített asztal mellett éhesen maradunk, mert valami ,,mást" akarunk,kívánunk de azt nem biztos, hogy megkapjuk. Amikor egy kis gyerek azt kéri az apukájától, hogy vele lehessen nem is gondol arra, hogy eledelt vagy ruhát kérjen, mert tudja hogy ezeket mind megadja a szülő kérés nélkül is. Isten is nagyon örül annak, ha azt szeretnénk kérni hogy Vele lehessünk csendességben.
Olyan jó, hogy Istennek van szűrője és megszűri a mi kéréseinket és nem add meg mindent amit kérünk, vagy nem akkor amikor mi kékjük. Ha valami jót akarunk kérni az az Isten Szent Lelke, aki elvezet minden igazságra és ha Ő betölti a mi életünket akkor a biblikus imádság életformánk lesz. Ezt kívánom én is!

2012. január 9., hétfő

Rózsa (süti)

Elég régen készítettem ezt a süteményt, de mert a Zolti  kedvence a kókuszos süti ezért sütöttem meg,

Itt van a recept:
Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojássárga
3 dkg élesztő
fél deci langyos tej
Az anyagokat össze gyúrjuk, fél órán át pihentetjük, majd 4 részre osztva téglaalap alakra nyújtjuk és megkenjük tojáshabbal, megszórjuk bőven kókuszreszelékkel végül felcsavarjuk mint a kalácsot és 1,5-2 cm. darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben sütjük.
Tojáshab:
3-4 tojásfehérjét, 20 deka porcukorral gőz felett kemény habbá verjük.
  Nagyon finom és mutatós!

2012. január 4., szerda

Ima hét

A 2012.-es évet, Isten kegyelméből imahéttel kezdhettük meg. Aminek külön örvendek, hogy én is el tudok menni estéről-estére az alkalomra. Nagyon kedves ima témánk van: Imádkozunk a gyülekezetért vagyis a Krisztus jelenkori egyházáért. Vasárnap az-az Január elsején kezdtük meg amikor a gyülekezet lelki szolgálatteőiért  imádkoztunk. Hétfő este a gyülekezet tagjaiért adtunk hálát és könyörögtünk, hogy segítsen meg az Úr maradjunk meg Krisztus testében szent egységben  és legyünk hasznára egymásnak és éljünk az Ő dicsőségére. Kedden a gyülekezet gyermekeiért, ifjaiért és az idős tagokért imádkoztunk. Felemelő volt hallgatni a fiatalok imáját az idősebb testvérekért, boldogan mondtam , mondtunk rá áment. Szerdán a gyülekezet családjaiért imádkoztunk.Jó volt megtapasztalni, hogy minden este tele van az imaház és buzgó imák hangzanak el. Ma este is folytatódik. Imádkozni fogyunk a gyülekezet ellenségeiért, majd pénteken a barátaiért. Szombaton imádkozás lesz a gyülekezet anyagi szükségleteiért és vasárnap reggel Január 8.-án imádkozunk a gyülekezet adminisztratív alkalmazottaiért.
Az imaheti programunkat a Romániai Baptista Unió munkatársai szerkesztették meg és Bodor Sándor lelkipásztor testvér fordította le.
Az Úr áldását kívánom minden velünk együtt imádkozóra!