Oldalak

2011. október 31., hétfő

Tivadar

Szatmáron élő unokáim közül Tivadar a legfiatalabb.Ő ma 8 éves.
Neve jelentése : Isten ajándéka . És ő valóban az .Nagyon kedves és érzékeny gyermek. Nem régen egy hét végén szülei külföldre utaztak. . Ő és nagyobb testvérei : 18 éves bátya és 17 éves nővére itthon maradtak . Én hívtam őket mihozzánk , de csak Tivadar jött el szombatra . Sokat játszottunk és ő még játszott a számító gépen is . Egyszer csak azt mondja , tudod mama mit hoznak nekem anyáék ? Mond mit ? Legót . De én nem bánom , ha semmit sem hoznak csak egészségesen jöjjenek haza . Nagyon anyás volt mindig .Nem öntömjénezés akar lenni , de még megemlítem , hogy egyedül tanult meg románul beszélni még óvodás kora előtt .Mindenki csodálkozott , csak román nyelvű meséket nézett a tévében , most már angolul is kezd tanulgatni . Anyanyelvén tanul az iskolában . Szeret járni vasárnapi iskolába is .Amikor bejönnek a gyerekek és közösen elmondják az aranymondást , ő mindig mosolyog ragyog az arca .Adja meg az Úr , hogy hamar felismerje a Megváltót és szívébe fogadja Őt !

2011. október 30., vasárnap

Vándorok vagyunk

A vasárnapi üzenet e körül a téma körül szólt.
Megemlékeztünk hit elődeinkről is és hálát adtunk értük.Családomban is vannak akik , mint példás elődök már haza érkeztek a pusztai vándorlásból. Itt megemlékszem Kovács András nagytatámról , ő egy áldott emlékű hívő ember volt . Most is előttem van az a kép amikor kalapját a hóna alá tette , hogy hálát adjon , ha bármivel megkínálta édesanyám ,, aztán ott van Kiss mama akit Isten megáldott egy különös tehetséggel : helyre tudta tenni a kificamodott csontokat és soha sem kért érte semmit sem , mert úgy mondta ő ezzel szolgálhat , hiszen Istentől kapta az ajándékot. Nem beszélve édesapámról akiről már sok mindent feljegyeztem Szeptember 19.
 Most az igei üzenetre térek. Dél előtt a pusztai vándorlásunkról hallhattunk.A bibliai hősök is megjárták a pusztát nem csak Dávid király , hanem József , Jób , Dániel , Pál apostol és mások is . Amikor lelkileg a pusztába kerülünk jó , ha jön a magunkra ismerés és az összetöretés . Mi szülők emlékezzünk vissza mennyi időt töltöttünk gyermekeink helyes nevelésével ? Aztán szükségünk van a csendre , hogy Isten megmondjon nekünk dolgokat . Kell , hogy beteljünk szeretettel és megtanuljunk örülni .Legfőbb képen annak örüljünk , hogy nevünk fel van írva az Élet Könyvébe .
Délután a vigyázásra taníttatunk .Nagyon kell vigyázni , hogy mit olvasunk , nézünk , mert minden magán visel egy szellemiséget .Vigyázni kell a családi értékekre , a biblia tanítása szerint és legyünk készek oda adni istennek nem csak a bűneinket , hanem a szolgálatunkat is.Mindenki azt amire Ő megbízta. Adja meg az Úr , hogy így érkezzünk haza az Örök otthonba !

2011. október 29., szombat

Zoltán és Márta

Ma van 17 éve , hogy házasságra léptek gyermekeink .
Akkor nagyon hideg volt és esett az eső is. De a lényeg az , hogy szép és boldog az életük . Isten meg ajándékozta őket három egészséges gyermekkel .Nagyon hálás vagyok az Úrnak minden jóságáért amit így is ránk árasztott .Az Úr kísérje további életútjukat!

2011. október 26., szerda

Az Úr az én PÁSZTOROM

Az elmúlt héten olyan jó volt szakaszonként olvasni a MAI IGÉBŐL a magyarázatot:Milyen jó az Úr pásztorlása alatt élni ! Ma is élvezettel olvastam , hogy ,,bizonyára jóságod és kegyelmed kísér életem minden napján.."Hát nem csodálatos ez ? Én megtapasztaltam akkor is amikor beteg voltam , ma is amikor cukorbeteg édesanyámról gondoskodhatok . Te is kedves olvasóm bízzál az Úrban, vesd reá minden terhedet híd el Ő lesz a te Pásztorod is.

2011. október 23., vasárnap

Tömény lelki eledel

2011 október 23

Ima órára a Máté ev. 21: 28-31 volt.
Könyörögtünk a hívő szülők gyermekei őszinte megtéréséért .
Bibliaóra következett , az ige a 40. Zsoltár 1-11 versei alapján szólt.
A fő gondolat : ,,Biztos reménység ebben a bizonytalan világban ."
  Nagyon a szívemhez nőtt ez a zsoltár amelyből már a közel múltban kaptam üzenetet. De most újat adott az Úr.
Négy fő gondolat köré öszpontosúlt  az üzenet :
1) Folyamatos vágyakozás Isten közelsége után
2)Volt egy személyes átélés az Úrral
3)Isten egy csodálatos tervet láttat velem
4)Isten akaratának a teljesítésében telik kedvem
  Megbeszéltük , hogy mi lehet  az akadálya annak, ha nem valósul meg az Úr terve az életünkben ?
  - ha lazítok az ige olvasás és imádkozás terén
  -a megértett igazságot mennyire viszem be a gyakorlatban
  -ha nem hirdetem az igazságokat amiket megértettem , ha bezárom a számat megkötöz a sátán .
Az  Ige hirdetésben Kovács Barna testvér folytatta a megkezdett gondolatokat.
  Mi úgy születtünk , hogy Istennek hátat fordítottunk , függetlenek akartunk lenni .Így esik bele az ember az erkölcsi verem romlásába, az önzés verme is ez. .A hazugság , nem becsületesség jellemzi az ilyen embert .
Van egy biztos szikla amelyre rá lehet állni !A hívő embernek van  biztos reménysége ! Ha a sziklára álltam járjak is a sziklán , mert a sár beszennyez minket..
Miben áll a biztonságunk?
 -Először is okunk van az éneklésre , tehát énekeljünk boldogan.
 -Nem igazodunk a hazugokhoz .
 -Örömmel teszem az Úr akaratát .
  Kell , hogy az Ige betöltse a szívemet és így fogom tenni az Úr akaratát !
Segítsen minket meg az Úr!

2011. október 16., vasárnap

Adakozás

A délutáni igehirdetés a helyes adakozásról szólt.
Adni azt amivel rendelkezem , így az időmet is , fontos. És tovább adni azt amit csak úgy kaptam , erről szólt a Kovács Jutka elszavalt verse is ami egyik kedvenc versem. Ime:
         Mindig csak adni
                        Turmezei Erzsébet verse
Az öreg kút csendesen adja
vízét...így telik minden napja.

Áldott élet ez! - fontolgatom
Csak adni , adni mindennapon!

Ilyen kúttá kellene lennem!
Csak adni teljes életemben!

Csak adni? Terhet is jelenthet?
Jó kút nem érzed ezt a terhet?

Belenézek tűkre rám ragyog :
,,Hiszen a forrás nem én vagyok ,

Árad belém ! Csak tovább adom
Tisztán vidáman szabadon ."

Hadd éljek ilyen kút életet !
Osszak áldást és szeretetet !
Nem az enyém , Krisztustól kapom ,
Egyszerűen csak tovább adom .

Üdvözlet

Sok szeretettel köszöntöm a 4500.-dik olvasómat. Ő ma 20 óra körül lépet be a blogomba.

Az Úr az én pásztorom

Ma délelőtt is drága kegyelméből az Úrnak , gyülekezetben lehettem.
Az ima órán magasztaltuk Istenünket , az ének-zene adottságért és megköszöntük azokat a csoportokat akik áldozatot vállalva szolgálnak az énekkarban , zenekarban.
A biblia órán a 23. Zsoltárt tanulmányoztuk.Szép csokor hozzá szólás volt.Majd az igehirdetésben Szücs testvér folytatta  ezzel az ige résszel és kiemelte az ,,én" szót , tehát nem a mi hanem az én pásztorom , az én megváltóm.Nem mindenki tudja így kijelenteni csak az aki ezt személyesen megtapasztalta. Még az is csodálatos , hogy Ő a Jó Pásztor vezet a nehézségekben , át a siralom völgyén és a legjobb legelőn sőt asztalt terít az ellenség szeme láttára és bizonyosan megőrizz minden gonosztól !
Áldott legyen az Úr az én Pásztorom !

2011. október 10., hétfő

Őszi barack süti

Át néztem a süteményes füzetemet , és egy régen készített receptre találtam ami elég olcsó a régi rendszerben sokszor megsütöttem.
Hozzávalók:
30 deka zsír
2 tojássárgája
30 deka cukor
  ezeket jól kikavarjuk , majd adunk hozzá 3  evő kanál lisztet , és egy kis kanál szódabikarbónát citrom lével feloldva. Most hűtőbe tesszük a masszát 2 órára , aztán annyi lisztet adunk hozzá hogy egy könnyű tésztát kapjunk.Ebből a masszából gombócokat formálunk és kis távolságra  téve a tepsibe előmelegített sütőben megsütjük.Még melegen a gombócok alját levágjuk és kikaparjuk a belét.Az össze morzsolt kikapart tésztát elkeverjük bármilyen lekvárral és néhány csepp rum esenccel. Az űröket megtöltjük és kettőt kettőt össze ragasztunk.Tojás fehérjével megkenve porcukorba forgatjuk.
Mutatós. Jó étvágyat!

   Minden olvasómat szeretettel üdvözlök! Akik bejelentkeztek nálam azokért név szerint imádkozom.

2011. október 9., vasárnap

2011 okt. 9 dél előtt

Áldjad lelkem, áldjad életem ...kezdetű énekkel kezdődött az imaóra.Imádkoztunk a szenvedély betegségben levőkért, kértünk vezetést az Úrtól hogy miként segíthetnénk az ilyen embereken.Az Úr biztosan meg tud mindenkit szabadítani , hiszen mi is megtapasztaltuk már sokan az Ő szabadítását , hála érte! ,, Esdve kérlek jó Atyám " ...énékkel folytatódott az együtt létünk.
A biblia órán ,,Egy követésre méltó modell " volt a téma.Gyönyörűen kibontakozott az ige, ami a 15. Zsoltárból volt.Különösen megragadott az a gondolat , hogy : Aki a világosságban jár , az egyenesen jár, annak nincs el rejteni valója, az úgy él ahogyan beszél. Egy másik gondolat : Legyen az életünk mindig Isten jelenlétében.Tartsuk egymást különbnek magunknál akkor meg sem kísértetünk azzal, hogy rágalmazzuk és pletykáljuk egymást.Az 5.-dik versben szó van arról, hogy uzsorát venni , ne tegyük kihasználva a másik ember rá utaltságát a segítségre!
Ott a szívben dől el minden, mondta Vékás Benjámin.Aki így él az nem e világból való és aki ezt a modellt követi az nem rendül meg soha. Adjon az Úr kegyelmet , hogy életünk megtisztuljon és ne kövessük a bűnösök útját!

2011. október 3., hétfő

1972 és1993

Október 4.-ke nagy esemény számomra.Isten kegyelméből ezen a napon született első gyermekünk: Dávid.Messze a szülei háztól 400 km-re laktunk.Mégis voltak lelki testvérek akik besegítettek a gyermek gondozás területén , áldja meg őket az Úr!Ha vissza gondolok az első dolog ami eszembe jut , az a mindent tudni akaró drága kisfiú van előttem. Mára már sok mindent ért tud és hasznos eszköze az Úrnak és a társadalomnak is. És milyen csodálatos , hogy 1993-ban szülinapi ajándéknak ő is kapott egy fiú gyermeket.Mi is nagyon örvendtünk , mint nagyszülők első unokánknak: Norbinak.Ma már 18 éves és útólsó éves gimnazista , egyetemre készül.Jól tanul , de szerényen megjegyezte , hogy apa jobb tanuló volt.
Áldjon meg titeket az Úr és ragyogtassa szent arcát ti rátok , könyörüljön kegyelmével élteteken adjon néktek békességet Ámen!

2011. október 2., vasárnap

Áldott nap volt!

Ma egész nap a gyülekezetben éreztük Isten jelenlétét, úgy délelőtt , mint délután.
Délelőtt úrvacsorához járultunk.Az igei üzenet a Józsué könyvéből szólt.A mottó: Kösd a veres fonalú zsinórt életedre! Ráháb a kémektől azt kérte, hogy mentsék meg a lelküket a haláltól.Micsoda elismerése az Isten népének egy pogány asszonytól.Bár ott lenne az Úr Jézus vére mint jel ami életünkön is, akkor áldást közvetít az életünk!
Délután gyermek bemutatás volt.Nagy Simont hozták el először a szülei és imádkoztunk érte.Sok-sok hasznos üzenet volt , amit bővebben meglehet majd hallgatni a Szatmárnémeti Baptista honlapon.Amit megjegyeztem az igehirdetésből az , hogy : ,,van itt egy gyermek akinek gondoskodó szülei vannak , mert  jó társaságba ment oda ahol az Úr Jézus jelen volt.Ezen kívül enni valót is csomagoltak neki , amit ő önzetlenül oda adott az éhező embertömegnek és látta a csodát , hogy az Úr kezében megszaporodott és mindenki jól lakott."
Jó dolog , hogy gyermekeink megszületnek , de fontos imádkozni értük , hogy Isten szülje őket újjá!