Oldalak

2011. július 31., vasárnap

Megtérés

Tied a hódolat , a dicséret, ó Isten a Sionon, és néked teljesítik ott a fogadásokat. 65. Zsoltár 2. verse
  Boldogan írom az Úr munkálkodik a fiatalok életébe.Andrea unokám is megtért a táborozáskor és erről bizonyságot tett a gyülekezetben. Igen, bár hívő családba született neki is voltak bűnei.Megérlelte nála is az Úr a bűnbánatot és újjá szülte kegyelméből.Hiszem , hogy megtartja tovább imádkozunk érte és a többi családtagokért.Mindenkit boldoggá akar tenni a Megváltó!

2011. július 28., csütörtök

Jó az Úr!

Éppen úgy ahogy megígérte, mielőtt vissza ment az Atyához: ,,Nem hagylak titeket árvákul ,elküldöm a Szent Lelket aki elvezet minden igazságra ,tanácsol minden élet helyzetben és erőt ad véghez vinni amire felkészít" , minden igaz. Persze ezt az Úr gyermekei tapasztalják meg, ha szükséges segíthetnek másoknak is Általa.
Most erőt és bölcsességet kérek , hogy miként vigasztaljam meg egy kedves jó ismerősömet akinek nincs élő hite, most amikor hirtelen meghalt az édesapja, életének 65. évében.Tudom , hogy nincsenek véletlenek.Az Úr tudja, hogy mikor és hova szülessünk és Ő a halál Ura is és soha sem téved.Bízom Benne,meg fogja vigasztalni a megszomorodott szíveket!

Jó együtt

Minden reggel 5 óra előtt ébredek.Megfőzöm a kávét és fél hatkor ébresztem fel a férjemet.Olyan jó együtt olvasni a Bibliából és imádkozni, betölt az Úr az Ő jelenlétével. Jól esik hallani egymás gondolatait, ma például azért imádkozott a férjem, hogy soha se legyen nagyra törő, hanem alázatos, mint az Úr Jézus.
Korábban frissebb volt bennem minden , sajnos az utóbbi időben nem mindig működik a számító gépünk Most be kell fejezzem itt, mert van egy áldott szolgálatom és azt folytatom.
Minden kedves ide látogatót sok szeretettel üdvözlök.Erzsike

2011. július 25., hétfő

A Gyülekezet

Krisztus megváltott gyermekei alkotják a gyülekezetet.Nem vagyunk egyformák,a Biblia úgy írja, hogy mint a testben van : kéz, láb , szem, fűl, száj, szív és mindegyiknek meg van a szerepe, ugyan így van ez lelki téren.
Az elmúlt vasárnapon a lelki harcra való felkészítése a gyülekezetnek volt a dél előtti témánk.Számomra nagyon áldásos alkalom volt.Eddig bele sem gondoltam , hogy miért kell először fel venni az övet:,,felövezvén derekatokat igazlelkűséggel". Ezt a fehér ruhánkra vesszük fel, hogy ne legyünk szabadosak.Aztán  az igazság mellvassát kell felölteni ami megvédi a szívünket az ellenség támadásaitól, aztán kell a békesség evangéliumának a sarúja , a hitnek pajzsa végül az üdvösség sisakja, hogy az elménk az Isten beszédével legyen tele és így a lélek kardja védi a meggyőződésünket.Milyen csodálatos ez a fegyverzet! Minket is és másokat is az Úrban megsegít.

2011. július 22., péntek

Édesanyám

Olyan jó, hogy még él az én édesanyám! Szeptember 3.-án betölti a 83. évet, ha az Úr is úgy akarja.Egész életében nagyon sokat dolgozott, legtöbbet a kertészeti munkát végezete a kolektivában ,magyarul a téeszben.Az ujjai el vannak görbülve.Soha sem volt orvosnál, csak a szülészeten ott is egyszer amikor a fíu testvérem született. Tavaly novemberben rosszul lett.Orvoshoz vittük és kórházba került kivízsgálásra.Diabéteszt állapitottak meg nála, sajnos inzulinra került amit naponta háromszor kell beadni.Megtanultam, hogy kell adagolni és az élelemmel is miként és hányszor.Ha vígyázunk minden rendben van.Ő nagyon engedelmes és szereti az Úr Jézust a drága megváltót. 18 éves volt amikor bemeritkezett Értarcsán folyó vízben.Nagyon szép ünnepély volt.Fuvó zenekar kíséretében vonultak végig a falun.Úgy emlékszik rá , mintha ma lett volna.Sok hallgató vett részt az ünnepen kb 150!Az Úré legyen mindenért a dicsőség!

2011. július 19., kedd

Görög dinye

Milyen ízletes és zamatos, lehűtve a legjobb ebben a nagy melegben! Én is nagyon szeretem.Azt tudom, hogy sok vitamin van benne és tisztítja a vesét..Az egész családunk kedveli.Ebben a szezonban eddig csak jó érett dinnyét sikerült vásárolni.Olyan jó, hogy sok-sok fajta gyümölcs létezik.
Mi rajtunk is keresi Isten a lélek gyümölcseit, jó lenne ha találna.

2011. július 15., péntek

Fürdés

Ebben a nagy melegben nagyon jól esik zuhanyozni naponta többször is!
Esténként pedig élvezettel nézem a két kislány játékos fürdését . Miután megtisztálkodtunk el olvastam a Bibliai történetet, amit megkezdtünk imádkoztunk és nagyon hamar el aludtak. Elég meleg van, de nyitott ablakkal ki lehet bírni.Sajnos már csak két nap és elmennek a gyerekek.Talán jövőre tovább maradnak

2011. július 13., szerda

Új dolog

Amióta nagymama lettem még nem nyaraltak itt az unokák.Ha el is jött valamelyik 1-2 napra ennyi volt, hiszen a városban laknak a nagyok. Most először jöttek el a kis unokák Karcagról, és mind a két nagyszülőnél vannak a szüleik nélkül!Hála Istennek jól vannak és szeretnek itt lenni. A kicsi csak négy éves és megölelt és azt súgta a fülembe: annyira hiányzik anya! apa is, de anya is.Ma már vidámabb, szépen játszik, magyarázz nincs vele semmi baj.

2011. július 10., vasárnap

Kánikula

Mindennek rendelt ideje van. A nagy melegnek is.
Egy régen hallott vers töredékét idézem: ,,Mikor melegünk van, hideget kívánunk, És, hogyha fázunk egy kis meleget, Apó szeretne fiatalabb lenni, Unokája balgán öregebb. S mire megnyerik amit kérnek nem egy beválik büntetésnek...."
De jó lenne elfogadni mindent úgy ahogy van, nem kívánni mindig mást, sokkal könnyebb és elviselhetőbb lenne az életünk.A kánikulának most van az ideje.De jó, hogy megérett a búza és lehet aratni, mert ennek van az ideje!Áldja meg az Úr az arató munkásokat! Ők élik át legjobban a hőséget.Mi a legtöbben akkor megyünk megvásárolni a mindennapi kenyerünket amikor még hűvös van, reggel és lehet, hogy rá sem gondolunk arra , hogy mennyi munka és áldozattal kerül az asztalunkra. Becsüljük meg és mondjuk el a következő nemzedéknek is, hogy ne pazarolják el. Hallgattam és olvastam a médiákból a hőség riadóról.Figyelmeztettek bennünket és jól tették. De mi nem csak testek vagyunk , hanem lelkünk is van.A mi lelkünk ellensége széjjel jár keresve, hogy kit nyeljen el, ezért vigyázzunk és álljunk ellene akkor elfut tőlünk!
Éljük meg méltóságteljesen az életünket, amint hallottuk vasárnap délután a gyülekezetben.Ha megtapasztaltuk
azt, hogy Isten választottai vagyunk akkor viselkedjünk is úgy,hirdetve az Úr Jézus Krisztust! Ámen.

2011. július 9., szombat

Zolti

Ha rövid időre is, de örvendek, hogy láthatom legfiatalabbik fiúnkat, Zoltit.
Olyan gyorsan megnőnek a gyerekek és itt hagynak minket, keresve a saját élet útjukat, ő is a 10.vén diák találkozóra jött haza.Hogy elrepült ez a 10 év,de ő nekem mindig a kisfiam marad, pedig jól megnőtt.
Napi ima témánk az egész nagy családunk, hisszük, hogy az Úr megőrzi és megáldja őket ott ahol élnek.Továbbra is Istenre bízom Zoltán fiúnkat is!

2011. július 6., szerda

DICSÉREM AZ ÚRAT!

MÉLTÓ A  MI  ISTENÜNK, HOGY DICSÉRJÜK ÉS MAGASZTALJUK ŐT!
GONDOSKODIK , ÚGY TESTÜNKRŐL MINT LELKÜNKRŐL BÁR NEM VAGYUNK MÉLTÓ RÁ.
OLVASSÁTOK EL A 150. ZSOLTÁRT!
HA VALAKI KERESETT ÉS NEM ÉRT EL, AZÉRT VOLT , MERT A HELYI  HÁLÓZATON BELÜL MUNKÁLATOKAT VÉGEZNEK, EZÉRT SZAKADT MEG A KAPCSOLAT VELED IS IRÉNKE.
MINDENKINEK ÁLDOTT NAPOT KÍVÁN SOK SZERETETTEL ERZSIKE!

2011. július 4., hétfő

Megjöttem

Ismét itt vagyok.Úgy néz ki, a nyarat ingázom, mert édes nem akar Tarcsáról eljönni.Alkalmazkodunk ő utána.Falun nekem nincs internet hozzá férésem és nem is tudok ezzel foglalkozni, ezért meglepődtem, hogy milyen sokan felkerestek.
Szeretném  a mai nap egyik áhítat mondani valóját megosztani :,, Ahogyan emlékeznek majd ránk"
Életünket Isten vizsgáló tekintete kíséri.Egyszer mindent világosságra fog hozni és meg fog ítélni.Azonban a Biblia rámutat a másik oldalra is: az életünket embertársaink és hívő testvéreink is figyelik. Vajon milyen emlékek maradnak bennük? Meg van említve Jórám a Júda királya aki gonoszul cselekedett , és Dorkász az Úr Jézus  tanítványa aki sok jót tett.
Micsoda hatalmas különbség van e között a két személy között! Valyon mi jut eszükbe a körülöttünk élő embereknek, amikor ránk gondolnak?