Oldalak

2011. június 28., kedd

Jó az Úr!

Annyira vártuk, hogy legyen eső, de a nagy meleg után félő volt, hogy valami kár is éri a veteményeket.És Isten gondoskodott rólunk, hajnalban nyitotta meg az ég csatornáit amikor a levegő is lehűlt.Áldott legyen az Úr neve.
Persze mi többet kívánnánk esőből is, de mindig úgy jó ahogy Isten rendezi a dolgokat!
Tudtam volna jól aludni még, de ma 13 óráig még sok mindent meg kell tegyek, aztán édesanyámhoz utazom 80 km.-re,mert ő most a saját fészkében akar lenni, ..remélem csak egy kicsit...Néhány napig ismét hiányzom.
Minden kedves ide látogatót szeretettel üdvözlök. Erzsike (zsokamama).

2011. június 26., vasárnap

Mi szeressük egymást!

Arról ismeri meg e világ, hogy mi az Isten gyermekei vagyunk, ha egymást tiszta szívvel szeretjük.
Vasárnap ebéd időben 13 órakor, egy kedves fiatal testvérnőnek az édesapját temették egy közeli faluban.
Többen rá hangolódtunk lelkipásztorunk felhívásának, hogy menjünk el sírni a sírókkal. Kívánok ez úton is vigasztalódást Tündének és szeretetteinek.Ő megsebezz de be is kötöz!
Mindenért Istent illeti a hála és dicséret!

A Hargita

Isten remek műve ez a vidék.Aki megteheti látogasson el oda, nem bánja meg.Az a hatalmas fenyő rengeteg a hegyi legelőn a sok színes virág ami máshol nincs a finom forrás víz amiben az összegyűjtött virág csokor egy hét múlva is olyan szépen állt, mint amikor leszedtem.Mindenek fölött a tiszta ózondús levegő, szinte gyógyít!
Tudom sokunknak messze van, akiknek nincs autójuk, körülményes az utazás, de megéri!Aki nem tud jól aludni, ott kialussza magát és a tábor sok szeretettel vár minden oda bejelentkezőt.

2011. június 25., szombat

Beszámoló

2011 június 19 Vasárnap.
Szabó Szilárd lelkipásztor beiktatási ünnepére gyűltünk össze sok-sok helyről a Hargitai Keresztyén Táborba.
Gyönyörű napsütéses idő volt.10 órakkor kezdődött az alkalom imaórával.Sokan imádkoztunk hangos imával amire Áment lehetett mondani.Énekekkel is dicsőítettük az Úrat.A köszöntés után be lett mutatva az avató bizottság amely öt lelkipásztorból állt:B. István, S. András, ifj.V. Ernő, Sz. Sándor és B. Gyula.
Az igehirdetés az 1 Kir. 19: 19-21. alapján szólt.Egy magasztos cél az Úr szolgájának lenni-mondta Szűcs testvér.Elizeus egy kipróbált ember volt,aki szerette Istent de az embereket is.Meghallotta Isten hívását és ott hagyta előző életét és követte az Úr akaratát.
Szilárd elmondta, megtérését és elhívását erre a szolgálatra.Miután felelt a feltett kérdésekre helyesen ő letérdelt a gyülekezet felállt és kézrátétellel imádkoztak érte eggyenként a lelkipásztorok.A ,,Legyen áldás az úton amit ma kezdesz el " kezdetű énekkel köszöntöttük közösen, majd következtek a jó tanácsok, üdvözlések.

Beszámoló

Az avató bizottság kérdéseire válaszolt azután kézrátétellel imádkoztak érte.Következtek az üdvözlések közötte énekelt a gyülekezet.Vékás testvérnő Rebekát a pásztor feleséget látta el jó tanáccsal.Volt egy testvér aki azt tanácsolta Szilárdnak, hogy legyen szilárd, nagyon sok jó tanácsot kapott még, sok lenne felsorolni, egyet még megemlítek: ne az atyafiak, hanem az Atya akaratát kövesd!
Áldott legyen az Úr mindenért amit átélhettem ezen az ünnepen!

2011. június 24., péntek

Nyaraltunk

Az Úr jóvoltából egy hetet töltöttünk a Hargitai Keresztyén Táborban.Ez volt az oka, hogy szünetet tartottam itt.A Szabó Szilárd, gyülekezetünk szülötte, lelkipásztorrá való beiktatására utaztunk a Táborba és egy kis pihenővel megtoldottuk az ott létünket.Nagyon áldott napok voltak!Csak ott tudtam meg, hogy idős Veres testvér kórházba került ismét, imádkoztunk érte is és most örvendek, hogy az Úr sikeressé tette a beavatkozást.Én is áldom ezért is az Orvosok orvosát! De nem csak ezért, hanem azért is, hogy rá tekintett a Szabó Miklós testvérre is, aki a Szilárd édesapja és kétszeres szívinfarktust szenvedett és nem lehettek ott a kedves feleségével fiúk beiktatásán, ő nála is sikeres beavatkozást végeztek Kolozsváron.
Vissza térve a mi vakációnkhoz el szeretném mondani, hogy velünk volt az Úr a hosszú utazáson:busszal, vonattal, kis kocsival .400 km nem semmi.A meleg időért inkább éjjel utaztunk oda is és vissza is, baleset mentesen.A táj szépsége és a tiszta ózon dús levegő minden fáradtságot kárpótolt.Az ellátás is nagyon királyi.Biztatni szeretnék másokat is, akár családostól vagy csak házaspár.Senki nem bánja meg!Most van a szamóca érés ideje, mi is szedtünk minden nap.Meglátogattuk Erdő Endre és Eszter testvéréket akik szintén
mi előttünk érkeztek a tábor melletti lakásukba és a mi testvérnőnk megfőzte lekvárrá, így hoztunk magunkkal egy kis hargitai emléket, persze gyógynövényeket is gyűjtöttem.

2011. június 15., szerda

Haza vár most is

Turmezei Erzsébet verse

Megint haza indulok nemsokára
Nagy, néma csend borul a kis szobára.
Üres, kihalt lett, az ajtaja zárt.
Nincs már ott, aki eddig haza várt.

Békülten kimondom:Elköltözött.
Nem lakik többé az élők között.

Ó, hogy várt mindig, milyen nehezen!
Szorongva leste, mikor érkezem.
S egyszer csak elébe léptem,
Hogy felragyogott az a kedves kék szem!
Pedig szolgálatom hívó szavára
Én olyan gyakran hagytam őt magára,

És neki úgy fájt minden búcsúvétel:
Körül tipegett anyai féltéssel...
Amíg csomagoltam és rendezgettem
Szeme kísért...csendesen ült mellettem
s bele sűrítve szóba annyit mondott!
  Azután...egyszer ő is útra kelt.
Végső tekintetével átölelt,
És indult...hangtalanul, csendesen.
Elment! Elment! Hiába keresem.

Ő utazott el!-ismételgetem:
Tudta, hogy örök hajlék hívja fenn
És most, előre ment és haza vár,
Csak egy kevés idő van hátra már,
S ha véget érnek próbák,földi harcok
Megint meglátom azt a kekves arcot
Ott, ahol többé nem kell búcsút venni-

Kicsiny szobánk most csendesen fogad,
De csendje is tud drága titkokat...
Hogy várt mindeddig....
hogyne várna  rám:
Haza vár most is az ÉDESANYÁM.

Irma néni haza ért

Gyermek koromtól ismertem Fülöp nénit.Sokat játszottam az udvarán, később az ifjúság legtöbbször az ő házuknál találkozott vasárnaponként.Majdnem minden anyák napján elszavalt egy szép költeményt,ami nagyon tetszett.A címe: Haza vár most is.
Nem sikerült úgy megtanulnom, hogy most le írhassam, de meg keresem és le írom, mert nagyon aktuális lenne.

2011. június 14., kedd

Bemerités

Tartalmas és nagyon áldott volt a pünkösdi ünnep számomra.
Már az első napon meleg volt az imaóra:hálát adtunk a Szent Lélek munkájáért.Jó volt a buzdítás az imára, így hangosan áment tudtunk mondani a testvérek imájára.
Az igehirdetésen az apostolok csel.2 .37-47.volt felolvasva.Ki volt emelve a 39.-dik vers első fele: Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek....Gyermek bemutatással egybe kötött volt az Istentisztelet.Ki volt emelve, hogy minden ember bűnben fogantatik és bűnben születik.Igaz, hogy míg kicsi a gyermek úgy mondjuk, hogy ártatlan.Valóban ő nem tudja mi a bűn és nem akar vétkezni.Mi ezért bízzuk Isten védő oltalmazó karjaira őket, hogy amikor értelmesek lesznek és felfogják, hogy mit jelent vétkezni és mi a következménye, jöhessenek Ahoz Aki magára vállalta minden emberért a bűn büntetését, ha elfogadja ezt az áldozatot az Atya megbocsát és fiává fogadja őket.Milyen nagy kegyelem ez!
Az ünnep második napján Értarcsán voltam újszövetségi bemerítésen.Hárman voltak akik megvallották, hogy őket is megváltotta az Úr Jézus.Nagy öröm volt a gyülekezetben a családokban és a mennyben első sorban.
Az Úr tartsa meg és adjon nekik lelki növekedést.

Pünkösd után

Túrmezei Erzsébet verse
Pünkösdig hallgattak.Vártak.hallgattak.
Szívükben szunnyadt a húsvéti hír.
Nem mentek vele.Egy helyben maradtak.
Aztán pünkösd lett és ütött az óra.
Zendült a szó:Lélek volt és erő.

És háromezren állottak
egyetlen prédikációra.
És egyház született.
Ma is megmozdul ezer és ezer szív
hogyha a szó Lélektől ihletett.
Lélektelen mennyit beszéltünk már mi...
Tanuljunk csendben a Lélekre várni.

2011. június 9., csütörtök

Köszönöm

Minden kedves ide látogatót nagyon sok szeretettel üdvözlök.Mindenkinek,,Áldott Pünkösdi ünnepet kívánok!
Örömmel fogadnám, ha volna bármilyen megjegyzése valakinek, esetleg megírná mit szeretne olvasni.Zsóka mama.

Almás mézes

Ma egy nagyon finom almás sütit készítettem, szeretném megosztani a receptjét.A fényképet majd pótolom.
Hozzávalók:
45 deka liszt
10 deka zsír, fele lehet margarin
15 deka cukor
2 evő kanál méz

1 mokkás kanál szódabikarbóna
tej amennyit felvesz
Az össze gyúrt masszának kevéssel több mint felét elnyújtjuk és zsírozott tepsibe tesszük.Meghintjük búza darával, erre kenjük az elkészített alma tölteléket.A maradék tészta masszából egyforma vastagságú rudakat sodrunk és berácsozzuk a tésztát.Előmelegített sütőben megsütjük.

2011. június 5., vasárnap

Úrvacsora

Első alkalommal úrvacsorázott gyülekezetünk az új helyen, a menyegzős teremben, ami átmenetileg lett imaházzá alakítva, mert felújítjuk az imatermet.Meghitt családias légkör volt az Úr áldásával.Az ige az 1 Pérer 1: 13-25. volt.Ki volt emelve, hogy a Krisztusnak beszéde lakozzon bennünk gazdagon, mert ennek még gyógyító ereje is van.Szücs Sándor lelkipásztor testvér elmondott egy esetet egy fiatal emberről akinek szét volt esve a gondolkodása és valaki aki meglátogatta a kórházban felolvasott neki a Zsoltárok könyvéből.Ezt rendszeresen tette és  ez az ember meggyógyult, és megtanult könyv nélkül egy-egy zsoltárt.Valóban csodálatos ereje van Isten drága igéjének!
A délutáni és esti órákat néhány testvérrel a Kőszegremetei és Avasújvárosi  gyülekezetekben töltöttem.Nagyon sok áldásban részesültem.Itt is igaz az ige:,, Aki mást felüdít maga is felüdül."

2011. június 2., csütörtök

Helyet készít

Ma délelőtt nem voltunk sokan az Úr házában,többen dolgoztak vagy iskolába voltak,mégis áldásos volt úgy az imaóra mint az igehirdetés.Az imaórán a János ev.14. rész 1-4 versek lettek felolvasva és kiemelték a testvérek,hogy az Úr elment,hogy helyet készítsen az öveinek és újra eljön,hogy magához vegyen minket,ezért nem kell aggodalmaskodni,mert amit Ő megígért azt be fogja váltani,csak legyünk mindig készen.
Az igehirdetéskor ugyancsak a János ev.-ból olvasott a ...testvér a 12. rész 27-33.versig.Nagyon tetszett amikor azt mondta az igehirdető:az Úr Jézus 100%. Isten volt és 100%.ember volt,ez magyarázza meg,hogy nyugtalan volt illetve háborgott az Ő lelke.Még valami: mi emberek keresztre tudtuk Őt emelni,az Atya felemelte a mennybe.Úgy volt kiemelve,,Én ezért az óráért jöttem"-mármint le a mennyből.
Mindezért dicsőség az Úrnak!

2011. június 1., szerda

Áldozó csütörtök

Holnap a mennybe menetel napját ünnepeljük.
Nem tudom miért mondjuk áldozó csütörtöknek,azt tudom,hogy az Úr Jézus feltámadása után 40 napra a Galileai hegyre hívta a tanítványait.Ő ott búcsút vett tőlük és elragadtatott.Vissza ment a mennybe és ott van az Atya jobbján.Mielőtt elment megígérte,hogy elküldi a Szent Szellemet,Isten harmadik személyét,Aki azóta itt van velünk,bennünk.
Milyen csodálatos nap volt az amikor a Győztes hős az Úr Jézus Krisztus haza érkezett.Nagy öröm volt a mennyben.Minket is haza vár az Úr.Van aki nagyon korán megérkezik,van aki jó vénségben betelve az élettel.Nekünk akik maradunk fájdalmas,de mégis vigasztal az a tudat,hogy lesz viszontlátás.
Mindenkinek áldott emlékünnepet kívánok!